Прокуратурата разследва инцидента на стадион "Дунав"

2
Окръжна прокуратура – Русе образува досъдебно производство по повод настъпилата смърт на поразеното от мълния единадесет годишно момче
Окръжна прокуратура – Русе образува досъдебно производство по повод настъпилата смърт на поразеното от мълния единадесет годишно момче

Окръжна прокуратура – Русе образува досъдебно производство по повод настъпилата смърт на поразеното от мълния единадесет годишно момче

Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че e образувано досъдебно производство по повод настъпилата смърт на единадесет годишно момче, поразено от мълния на футболно игрище в град Русе.

Ще се проведе разследване, за да се установи извършено ли е престъпление по чл. 123 от НК. Следствените действия са насочени към изясняване на всички обстоятелства, свързани с изискванията за безопасност на футболното игрище, наличието и годността на мълниеносните защитни системи, състоянието и заземяването на електрическите тела, както и дължимото поведение в това отношение на съответните лица.

Разследването се провежда от екип от следователи от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Русе. На мястото на произшествието е извършен първоначален и повторен оглед.

Предстои да бъдат изискани документи, разпитани свидетели и да бъдат назначени съответните технически и медицински експертизи. Действията се провеждат под надзора на ОП - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    гарабед
    Някой знае ли какви са "следователите" към окръжна прокурватура ? Това са най-импотентните мозъчно индивиди, затиснали държавната хлебница със всички произтичащи от нея ползи и дивиденти и 99% от "разследванията" им се водят във и от кабинета. Допускат само най-изгодното за прокурватурата и всичко което може да и го начука бива анатемосано и подтиснато. Така следователстват.
  • 7
    1
    въпроси, въпроси...
    "Ще се проведе разследване, за да се установи извършено ли е престъпление по чл. 123 от НК ..." А дали ще разследват кой/ кои/ и защо плати ремонта и обновяването на стадиона, как и поради какви причини този русенски стадион, / а може би и градският/ беше отдаден на 30 годишна концесия? Тези стадиони са строени по времето на соца с пари от нашите данъци. Да не забравяме, че по времето на соца децата спортуваха, танцуваха, участваха в различни школи и кръжоци БЕЗПЛАТНО! Помните ли или вече забравихме? Сега някои големци хем превзеха стадионите, за себе си, хем искат да се плаща за всяка спортна или културна дейност!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари