Учредиха Интермодален транспортен и логистичен клъстер в Русе

0
Учредиха Интермодален транспортен и логистичен клъстер в Русе
Снимка: Арена

Днес учредиха "Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе", с който ознаменуваха и 20-годишнината от създаването на факултет "Бизнес и мениджмънт" към Русенския университет "Ангел Кънчев".

Подписи под документа положиха проф. Христо Белоев – ректор на Русенския университет, Лилия Рац – Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав", Диана Павлова – представител на "Параходство Българско речно плаване" АД, Чавдар Трендафилов – заместник изпълнителен директор на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД, Младен Ганчев – управител на "Холеман България" ООД, и Борил Иванов – управител на "Донау транзит" ООД. Церемонията се състоя преди дни в "Канеф център".

Интермодалният транспортен и логистичен клъстер е първият в дунавския регион на България, който обединява усилията на бизнеса, публичната власт и академичната общност за стратегическо развитие на речния, железопътния и автомобилния транспорт в посока към създаване на интермодална транспортна мрежа.

Гости на събитието бяха кметът на община Русе Пламен Стоилов, заместниците му Даниела Шилкова и Страхил Карапчански, Симеон Иванов – секретар на Областна администрация - Русе, представители на Агенцията по заетостта, Дирекция "Бюро по труда Русе", Национална агенция по приходите, преподаватели от Русенския университет.

Честванията по повод 20 години факултет "Бизнес и мениджмънт" продължиха с тържествено събрание и приветствия от декана на факултета доц. Емил Трифонов. Ректорът на университета проф. Христо Белоев поздрави присъстващите и връчи на декана плакет на Русенския университет и сумата от 5000 лева.

Кметът Пламен Стоилов удостои екипа на "Бизнес и мениджмънт" с плакет "Русе" за изключителния принос на факултета за издигане авторитета на висшето образование в Русе и за утвърждаването му сред водещите в страната с икономически профил.

Важната роля на факултет "Бизнес и мениджмънт" в осъществяването на пряката връзка между бизнеса и студентите изтъкна градоначалникът на Русе. Той подчерта, че преобладаващата част от служителите в Дирекция "Европейско развитие" към община Русе са възпитаници на този факултет и заемат ключови позиции в реализирането на управленската програма "Да възродим Русе". Благодарение на техните усилия и работата им по европейски проекти се очаква в следващите две години в русенската икономика да влязат близо 190 млн. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари