20-ти рожден ден празнува Бизнес-факултета в РУ

0
20-ти рожден ден празнува Бизнес-факултета в РУ
Снимка: Русе нюз

20-ия си рожден ден отбелязва днес Факултетът по бизнес и мениджмънт на Русенския университет.

Празненството започна с Тържествено Общо събрание и с подписване на споразумение за основаване на „Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе“. По повод юбилея кметът на Русе Пламен Стоилов връчи на факултета плакет на Община Русе а ректорът на университета проф. Христо Белоев – плакет на висшето училище. Поздравления изпратиха още областният управител, декани на факултети и дирекции.

По време на тържеството бяха наградени и участниците в конкурса за бизнес идеи. На първо място е приложението „НавиСкоп“, което помага в навигирането и насочването на телескоп към предварително избрано космическо тяло. На второ място се класираха два проекта, разработени от един екип. Това са електронен четец за незрящи и приложението „ARF3D“ – за визуализиране в 3D-формат на артикули от каталог за мебели. На трето място е приложението „Matura BG“, което помага на зрелостници за по-добра подготовка за държавните изпити.

Награди получиха постоянните посланици на Bloomberg Aptitude Test – студентите Виктор Тачев и Калоян Богданов от специалност „МИО” на ФБМ, благодарение на които РУ отбелязва най-добри резултати сред българските университети с над 100 регистрирали се и 68 положили теста на Блумбърг институт.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари