Учителските заплати скачат от днес

2
Увеличението е с 8.4%
Увеличението е с 8.4%

Увеличението е с 8.4%

С 8.4% се увеличават учителските заплати от днес. Това става по силата на новия Колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование, който бе подписан от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и социалните партньори в края на миналия месец.

След увеличението, стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лева. Същият е размерът и за всички останали педагогически специалисти: ресурсни учители, възпитатели, ръководители на направления, информационни и комуникационни технологии, логопеди, психолози, педагогически съветници и други. Минималната основна заплата за старши-учителите и старши-възпитателите става 1911 лева, а за главните учители и главните възпитатели - 1985 лева.

Директорите ще получават най-малко 2257 лева основно възнаграждение, а заместник-директорите - 2088 лева. В новия Колективен трудов договор се повишават работните заплати и на непедагогическия персонал. За ръста на възнагражденията на педагозите са осигурени близо 290 милиона лева от Държавния бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    112
    Всички педагогически специалности във ВУЗ ,са пълни до спукване ! Куцо и сакато иска даскал да става ! А защо не ?Работиш с 18 -20 часа седмична заетост ,за ваканциите, да не говорим ! ДМС и ДТВ ,още по 2 заплати годишно !По цели дни преливаш от пусто в празно. "Дигиталната раница" , "Разпадане на нищото ","Влияние на облаците върху професионалното образование '' и т.н. Никой не ти търси сметка ,а бе нещо свърши ли днес ?Няма ли някой да каже, а стига де , все пак НАРОДЪТ плаща !
  • 3
    3
    Toni
    Много ги мьрзи тези даскалици,кухилейки са,на шест часа работят и пак са мьрзеливи,тъпи дебелани!
  • 4
    2
    Иван
    Наистина са дебили,ти имговориш ,то те гледа и се Хили като маймуна,все не разбрали,все не запомнили,пьлни идиоти! Даскали тъпи
  • 5
    1
    Софи
    Мьрзеливите и тъпи даскали и високи заплАти,те са невьзпитани и прости,че и пари искат!По добре на медицинския персонал дайте пари,че ги няма в болници и поликлиники,а не на дебелите даскали!Дебилни ималоумни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари