Учителка потроши ръката на петокласник със сопа

0
Учителка потроши ръката на петокласник със сопа
Снимка: Личен архив

Учителката от ОУ „Христо Ботев” в Динево Виолета Николова Панайотова бе освободена от работа, след като наби с тояга петокласник и тежко рани дясната му ръка. Ученикът Огнян Мишев е гипсиран от китката до рамото. Родителите Янко и Христина пък се заканиха да съдят до дупка педагожката и пуснаха жалби до полиция, прокуратура и инспектората.

Инцидентът е станал по време на час на 20 февруари в средищното училище в хасковското село Динево. В него учат 122 деца от 6 съседни села и дисциплината обикновено е проблематична. Във въпросния ден преподавателката по български и руски език Виолета Панайотова изненадала учениците, като се появила в час с голяма сопа, която всъщност била дръжката на метла, с която се чисти училището. Даскалицата по принцип използвала пръчка както за да показва на дъската, така и да шляпа непослушните ученици, разказаха децата.

След началото на часа обаче група ученици продължили да вдигат шум, като от задните чинове се чуло мяукане. Вбесената госпожа се обърнала и в гнева си замахнала с пръчката към първия чин. Там стояло едно от най-кротките деца и пълен отличник Огнян. По думите на момчето ударът отивал право в главата му и то вдигнало инстинктивно дясната си ръка. Сопата се стоварила в лакътя.

Според съдебния лекар д-р Христо Еленски, който освидетелствал пострадалия, ударът е предизвикал „вътрешно-ставно увреждане на лакътната кост”. Травмата може да предизвика трайно осакатяване на момчето, ако не се вземат спешни мерки, и разпорежда незабавното гипсиране.

Обясненията на учителката били, че тя ударила Огнян „погрешка”. По нейните думи ударът се стоварил върху чина, а отскочилата пръчка попаднала в ръката на момчето.

Според ученици от същия клас обаче госпожата често влизала в час с пръчка, но по-малка, крещяла им и ги обиждала на тъпанари и малоумници. Удряла ги и друг път. Признават, че не слушат много в час. За липсата на авторитет на педагожката свидетелства и директорът Ясен Колязов. По думите му деца от класа на Панайотова са напускали час, за да се оплачат на директора, че е много шумно.

Не владееше класа, призна Колязов, но заяви, че досега е нямал оплаквания за побоища.

Виолета Панайотова била на 6-месечен изпитателен срок в училището. Изкарала 1 година като възпитател, преди да бъде изпробвана като редови учител. Макар че е на пенсионните 63 години, нямала стаж за пенсия, защото дълго време не е работила в системата.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари