Учителка получи условна присъда за смърт на пътя

0
27-годишната Валентина Александрова остава без шофьорска книжка за три години
27-годишната Валентина Александрова остава без шофьорска книжка за три години Снимка: Агенция "Фокус"

27-годишната Валентина Александрова остава без шофьорска книжка за три години

Учителка в Националната гимназия за древни езици и култури в София получи днес присъда от Окръжен съд - Пловдив за причиняване на смърт по непредпазливост, предаде "Фокус".

27-годишната Валентина Александрова бе осъдена условно на 3 години, с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемата ще бъде лишена от правото си да шофира през следващите 3 години, а освен това ще трябва да плати и разноските по делото.

Тя се призна за виновна в това, че на 1 август 2022 година при управляване на лек автомобил "Фолксваген Поло“ е нарушила правилата за движение по пътищата. Александрова се блъска отзад в спряла на аварийни светлини кола, а след удара автомобилът ѝ се преобръща. Вследствие на това загива возещият се в нейната кола Теодор Тодоров, а друг пътник е с множество наранявания. Инцидентът е станал на 127 км на магистрала "Тракия", близо до Пловдив.

В съдебната зала обвиняемата обясни, че няма ясен спомен за произшествието, но изказа искрените си съболезнования на близките на починалия и заяви, че за съжаление няма как да промени случилото се. Тя поиска условна присъда, за да може да продължи работата си като учител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    Браво на даскалицата!
    За причинена смърт - условна!? И кутия с бонбони "Мерси" от ... Съдията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари