Съдят млада шофьорка, убила приятеля си в катастрофа на пътя Николово - Русе

3
Тежкият инцидент е от преди година
Тежкият инцидент е от преди година Снимка: Кадър Русе Медиа

Тежкият инцидент е от преди година

Окръжна прокуратураРусе внесе в съда обвинителен акт срещу 20-годишна обвиняема, нарушила правилата за движение и допуснала пътнотранспортно произшествия при което e загинал неин спътник.

Обвинението срещу Г. Б. е за това, че на 06.12.2021 г., на пътя между село Николово и град Русе, при управление на лек автомобил „Пежо“, нарушила правилата за движение по пътищата. Управлявайки лек автомобил, тя се движила със скорост, която не е била съобразена с атмосферните условия, ограничената видимост и мократа пътна настилка, както и с релефа на местността, и предприела действия, довели до нарушаване на устойчивото движение на управлявания от нея автомобил, като същият напуснал платното вдясно по посоката си на движение, навлязъл в терен край пътя, където се преобърнал по таван. Вследствие на пътното произшествие по непредпазливост била причинена смъртта на Г. Д. на 19 години, който пътувал на предната седалка в управлявания от обвиняемата автомобил - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

*Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари