Учители са възмутени от изказване на Асен Василев

0
От синдикат "Образование" искат извинение и оставката му като лидер на ПП
От синдикат "Образование" искат извинение и оставката му като лидер на ПП

От синдикат "Образование" искат извинение и оставката му като лидер на ПП

Синдикат „Образование“ е безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи - „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри”, казани за българските учители от лидер на „Продължаване промяната“.

Това се казва в позиция на синдикат „Образование“ към КТ Подкрепа.

Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад! Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – „Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри…“, подчертават в позицията си от синдиката.

„Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа,

Вие им казахте, че работят некачествено,

Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Защо г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление?“, заявяват от синдиката.

От там припомнят, че дори последните две увеличения от миналата година не станаха по предложения на „Продължаваме промяната“.

Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия.

Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи поради инфлацията по вина и на Вашето управление!“, се казва в позицията.

Синдикат „Образование“ смята, че по тази причина Асен Василев няма експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид!

Синдикат "Образование", г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители! Припомняме, че българските учители са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023“, завършва позицията на синдиката към КТ „Подкрепа“, подписана от д-р Юлиян Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    Грозданова
    Явно доста даскали, директори и зам.-директори на училища в Русе, много от които са върли членове на ГЕРБ и ВМРО и като цяло са издигнати от мутрите и мафията, по цял ден висят в този сайт и дават негативни оценки на неудобните им мнения като например моето по-надолу. Обаче масово обществото е против тях и рано или късно балонът им ще се пукне, а приземяването им ще бъде много болезнено. Първо, нужно е съкращаване на част от сегашните училища в Русе, второ, нужно е съкращаване на част от учителите, трето нужно е уволнение на някои от директорите на училища в Русе и четвърто, но най-важно- задължително е да се намалят заплатите на всички учители, тъй като системно всички други гилдии са ощетявани през годините, заради тях! СРАМ И ПОЗОР, неуважаеми даскали!
  • 5
    12
    Мишо
    БРАВО НА РУСЕНЦ ! Много точно изказване ! Да се поставят камери в училищата, за да могат родителите да наблюдават децата си , но това мисля, че не се прие. И защо ? Защото и учителите ще се компрометират, защото много от тях не заслужават да са учители ! Не изключам домашното възпитание, защото на част от децата това им липсва !
  • 0
    11
    Писарски
    Абе кои сте вие даскалите, че ще искате оставката на политик като лидер на дадена партия. От това по-смехотвирно няма. Воплите ви по ГЕРБ и Бойко ще останат нечути, щото много ви бяха и всичките тези пари, дето ги получавахте през годините напълно даром на фона на мързела и некомпетентността си и при плачевните резултати в българското образование. Не увеличение, а даже намаление на заплатите ви трябва и да бъдете глобени за несправяне със задълженията си и за безпардонната ви наглост! А оная бабка Такева що не вземе да се гръмне колко години ще я гледаме как не се засрамите !
  • 2
    10
    Друг даскал
    Учителите са галениците на ГЕРБ и мутрите и всъщност е много нелепо уж интелигентни и възпитани хора като тях да ронят крокодилски сълзи по ограничени и тъпи създания като мутрите.
  • 3
    9
    Симо
    Добре бе господа УЧИТЕЛИ ! Тоя не е прав ,оня е такъв и онакъв ! Резултатите от вашата работа са КАТАСТРОФАЛНО ЛОШИ ,не ОТЧАЙВАЩО ЛОШИ ! Е вие ваша вина не виждате ли ? Или НЯКОЙ трябва да ви потърси сметка и да ви наруши РАХАТЛЪКА ! А стига де ,че обществото повече няма да ви търпи !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари