Учители правят гол календар в подкрепа на своя директор

0
Колегите на Асен Александров коментират скандала, който се разрази заради голи снимки
Колегите на Асен Александров коментират скандала, който се разрази заради голи снимки

"Ще направим гол календар в подкрепа на нашия колега Асен Александров и образованието като цяло. Всичко е уредено - фотограф, средства, печатница, за всеки месец има желаещи да се снимат. Идеята се подкрепя. Това го правим с идеята, че сме уязвими".

Това каза в сутрешния блок на btv.bg Калин Ангелов, учител по физика и математика. Заедно с него гости бяха Данко Калапиш, директор на 52-ро СОУ и финансистът Владимир Каролев. Те коментираха скандала с голите снимки на директора на 51-во СОУ Асен Александров.

"Системата се опитва да смачка по един клозетен начин този човек. Аз съм сигурен, че той ще се справи. Всички го подкрепят. Той е силен човек. Аз питам, какво ще стане обаче, ако някой обикновен учител от Костенец бъде атакуван по този начин? Александров е светлия лъч в тираничната образователна система. Ние всички сме потънали в страх от тази система", категоричен беше Ангелов.

"Отвратителен скандал", заяви Каролев. "Направих си труда и проверих, че неговото училище е много напред. Изчетох много глупости и простотии за Асен Александров. Една гола снимка не е порнографски материал. Четох закона и явно някой пиян депутат е предложил този член за порнографията, а другите не са внимавали като гласуват. Тази атака е много тежка. Под снимката имаше много обиди и гадни коментари. Вчера някои не разбраха, че не ироничирам Александров. Аз го разбирам, че си е подал оставката, каза още той. Асен Александров е един от новаторите в българското образовние", обяви Калапиш.

"Завидяха му за новаторските идеи и се стигна до този скандал. Александров постъпи правилно. Подаде оставка. Прокуратурата трябва да установи истината. Голият календар трябва да бъде с иронична нотка", разкри още той.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари