Училищни директори от Русенско: Обвиненията на областния управител са несправедливи

3

Излязоха с отворено писмо в защита на професионалното образование и началника на РУО-Русе Росица Георгиева

Директори на професионални гимназии в Русенска област и средни училища, осъществяващи професионална подготовка в региона, излязоха с отворено писмо в защита на професионалното образование и началника на РУО-Русе Росица Георгиева. То е провокирано от изявленията на областния управител Борислав Българинов, свързани с нивото на подготовка и липсата на кадри за бизнеса. Директорите определят обвиненията като несправедливи.

Според Борислав Българинов в Област Русе има осезаема липса на кадри с необходимата подготовка, без интерес към труда и мотивация за учене и развитие. Твърдение, с което не можем да се съгласим, защото през настоящата учебна година в Област Русе има 17 професионални гимназии и средни училища, осъществяващи професионална подготовка. В тях се обучават 4053 ученици в дневна форма на обучение, самостоятелна форма на обучение, индивидуална форма на обучение и обучение чрез работа по 90 специалности от Списъка на професиите“, се казва в писмото.

То е подписано от 13 директори от Русе, Бяла и Ветово, а с целия му текст може да се запознаете в Галерията ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    wtf!!!
    Само да ви светна, че за поста на Росица Георгиева се гласи друг партиен кадър, кандидат за депутат от листа на партия, която не влезе в сегашния парламент, заместник директор на "елитноТО" основно училище на град Русе. Така че ситуацията няма да е по-различна.
  • 6
    13
    Хахаха
    Ревете ли за онея плондери бойко и каракачана другарчета? Ревете щот те никога повече няма да се върнат. А вие ще ровите в кофите както си му е реда.
  • 4
    12
    Хахаха
    Естествено, нали оная дебелата пишман патреотка от МВРО ги изпоназначи всичките. Кур за тая псевдомакедонска партия, получиха си заслуженото забвение.
  • 2
    11
    До Стига демагогия...
    Малка, но съществена поправка-некадърната Роса Георгиева е кадър на МВРО! Не забравяйте, че до скоро бяхме под ботуша на подлогите на ОПГ ГРОБ! Областния Галинчо също беше от МВРО! Всичките им кадри са супер некадърни! Дано поне сега попаднем под опеката на ПП, че ако пак ни натресат някой от ИТН ще го...
  • 4
    10
    Владко
    Така се ближе задник. Ближете, дами и господа директори! ДА ВИ Е СЛАДКО!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари