Бият шута на Росица Георгиева?

16
Областният управител изрази недоволството си от постигнатото в сферата на образованието
Областният управител изрази недоволството си от постигнатото в сферата на образованието Снимка: Русе Медиа

Напрежение между областния управител на Русе Борислав Българинов и началника на РУО-Русе Росица Георгиева

Повод стана недоволството на областния управител, изразено на пресконференция, от постигнатото в сферата на образованието. Според Българинов има проблем по отношение на професионалното образование, тъй като бизнесът се оплаква от липса на кадри, предаде Русе Медиа. 

Това провокира началника на РУО-Русе Росица Георгиева да изнесе данни за държавния план-прием за 2021/2022 г. Информацията е била обсъдена на съвместно заседание на две областни комисии вчера, но това не е било оповестено от областната управа. Началникът на РУО обяви също, че Българинов е подготвил смяната ѝ със зам.-директор на основно училище от Русе.

Росица Георгиева защити с конкретни факти професионалното образование в учебните заведения в Русенска област. Въпреки че има паралелки за изучаване на професии, където интересът е слаб, е направено всичко необходимо те да не бъдат закрити, дори и с малко деца.

Пред настоящата учебна година профилираните паралелки са 24, а професионалните паралелки – 41. Само две професионални не са били реализирани – в ОбУ „Св. Климент Охридски“ – Борово, специалност „Работник в производство на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения“, професия „Работник в заведенията за хранене и развлечения“ – 1 паралелка с 26 ученици, и в ПГО „Недка Иван Лазарова“ – Русе, специалност „Производство на облекло от текстил“, професия „Оператор в производството на облекло“ – 1 паралелка с 26 ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари