Училищата в Северозападна Сирия отвориха врати за първи път след земетресенията

0
Множество ученици все още са в шок и много от училищата бяха превърнати във временни убежища
Множество ученици все още са в шок и много от училищата бяха превърнати във временни убежища Снимка: Getty Images

Множество ученици все още са в шок и много от училищата бяха превърнати във временни убежища

Училищата в контролираната от бунтовниците северозападна част на Сирия днес възобновиха работата си, след като бяха затворени в продължение на почти три седмици след земетресенията, които опустошиха региона, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местни служители.

Множество ученици все още са в шок и много от училищата бяха превърнати във временни убежища след земетресението с магнитуд 7,8, което разтърси Югоизточна Турция и Северна Сирия на 6 февруари и причини смъртта на десетки хиляди хора, допълва БТА.

Земетресенията оставиха без подслон стотици хиляди души в региона, като много от тях са хора, които вече са били принудени да напуснат родните си домове заради конфликта в Сирия. Множество ученици не са успели да присъстват на уроците днес, тъй като домовете им са били повредени от земетресенията и те и семействата им сега живеят далеч от училищата, каза журналист от контролирания от бунтовниците регион.

Представител на бунтовниците, който се занимава с въпросите на образованието, заяви, че в резултат на земетресенията са загинали 39 учители и 421 ученици. Около 250 училища са били повредени, като сред тях има 203, които са били частично разрушени, и 46, които са с пукнатини по стените, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари