Учениците очакват да им се наливат знания с фуния, без да полагат усилия

0
Пламен Атанасов: Средното образование в България е сведено до получаване на диплома, която да осигури изход от страната през Терминал 2
Пламен Атанасов: Средното образование в България е сведено до получаване на диплома, която да осигури изход от страната през Терминал 2 Видео: КИС 13

Пламен Атанасов: Средното образование в България е сведено до получаване на диплома, която да осигури изход от страната през Терминал 2

Това е мнението на областният координатор на Синдиката на българските учители в Русе Пламен Атанасов. Той смята, че промяната трябва да тръгне от родителите, които да изискват от децата да постигат по-високи резултати.

Според синдикалиста е необходимо да се подобри и качеството на учебния материал, предвид незадоволителните оценки на матурата по български език и литература, предаде КИС 13.

Освен това, според Пламен Атанасов, тестовата проверка на знанията продължава да стимулира учениците само да възпроизвеждат прочетеното. Според Атанасов, и родители, и ученици очакват от учителите да им наливат знанията с фуния, без да има усилия от тяхна страна.

От Синдиката на българските учители наблюдават определени успехи в развитието на дуалното обучение, което подготвя квалифицирани кадри според потребностите на бизнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Стоян
    Като дойдоха на власт скапаняците тъпи от ГЕРБ,и осраха всичко качествено,така и пак гласувайте за тях,и няма да се оплаквате?
  • 1
    12
    Ми сами си го направихте (2)
    Безсмислени* от бързането
  • 1
    11
    Ми сами си го направихте
    Толкова е зле образованието. Материалът най-вече. Учат се абсолютно безмислени неща! Защо в 7 клас учителите тормозят децата и ги изпитват по не толкова значителни неща. Повечето учители си мислят, че техния предмет е най-важен...Имат матури по български и математика, а в същото време сс пренатоварени с допълнително материал. Изпитвания и тормоз. ИМА ДЪРЖАВИ, в които изпитванията не са дори задължителни. Защо са матурите в 10 клас? Защо карат учениците да зубрят неща? На матурата в 12 клас, някои учители заради това взимат точки на децата! Защото на отворените въпроси , се опитват да вложат творческа мисъл, а не като зубърите.После защо имат ниски точки...Аз лично бях ощетен на моята матура (преди време). Защото частта с български всичко ми беше вярно, а на отворените въпроси по литература, неоснователно ми бяха отнемани точки.И като чета и слушам , това не се е променило!Те не са роботи. Факт е, че някои деца също са си виновни...И това е ученето до 30 юни? Всичко това няма как да ги стимулира да учат. Получава се обратен ефект.
  • 2
    10
    N.P.
    Цялото това подобие на Образователна система трябва да бъде рестартирано! На учителите им е забранено да оставят ученици на изпит, забранено им е да пишат отсъствия, забранено им и да пишат двойки! Да, такава е реалността в някои училища в Русе! Само и само да се къткат едни бройки, за които да се вземат субсидии и дадени училища да съществуват. От там насетне същите тези получават на 80-90% двойки на матурите. Докато това да "ходиш" на училище не се замени с това да учиш в училище, където има правила и те се спазват от всички, нещата няма да се променят. Докато в училищата не влязат млади, но наистина образовани учители, защото сега има много млади дипломирани "учители", които са също толкова невежи, колкото и онези на които трябва да преподават. Докато не се промени начинът на преподаване и материала, училищата ще продължат да бълват все по невежи, но иначе дипломирани.
  • 0
    9
    Бел
    Всички казват трябва , а никой не посочва как!Качеството е многоизмерно явление и е свързано с влиянието на множество фактори,водещ сред които е субективния!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари