Учениците до 14 години ще пътуват безплатно в Русе от 1 февруари

6
Трябва да им бъде издадена карта, която ще важи за всички градски автобусни и тролейбусни линии
Трябва да им бъде издадена карта, която ще важи за всички градски автобусни и тролейбусни линии Снимка: Dunavmost

Цени на абонаментни карти от следващия месец

От 1 февруари влизат в сила новите цени на абонаментните карти за вътрешноградския транспорт, които Министерският съвет утвърди в края на 2023 г. Децата до 14 навършени години ще пътуват безплатно по всички градски автобусни и тролейбусни линии с карта, която се издава от Билетния център на Община Русе.

Както досега, деца до 7 години ще могат да използват междуселищните автобусни линии с билет с нулева стойност, а тези до 14 г. ще пътуват с 50% намаление. Техните билети се издават от съответния превозвач по използваната линия срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта на детето, обясниха от общинска администрация.

Запазват се и безплатните пътувания за държавните служители /МВР, ДАНС, Министерството на правосъдието/, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите, които също ще могат да се възползват от всички градски автобусни и тролейбусни линии, без да заплащат билет.

Абонаментните карти за учащи до 14 г. се издават от Община Русе срещу представено копие от акт за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващ постоянния или настоящия му адрес. Картите за деца до 7 г. се издават без снимка, а тези за учащи от 7 до 14 г. – със снимка. Срокът на валидност на картите е една година от датата на издаването им, а когато детето навършва съответната възраст през този период – до датата на навършване на годините.

За да бъдат издадени абонаментните карти за вътрешноградските линии, е необходимо да се посети Билетният център, намиращ се на бул. „Скобелев“ 45. Той е с работно време от 8 ч. до 16:45 ч. във всички делнични дни.

При необходимост от допълнителна информация относно абонаментни карти за пътуване в градския транспорт на Русе желаещите могат да направят запитване през имейла на отдел „Транспорт“ [email protected] или на телефони 082/828 970 и 082/826 445.

Абонаментни карти по междуселищни линии се издават от „Общински транспорт Русе“ ЕАД с адрес гр. Русе бул. „Трети март“ 74, срещу предоставен документ, удостоверяващ правото на преференциално пътуване. Телефон за допълнителна информация – 0886 055 070.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Иванова
    Този ,който е написал статията не е внимавал по български език.Знаете ли какво е написал ,че "от 1 февруари до 14 години ,ще пътуват учениците безплатно." А трябваше да напише -Учениците до 14 годишна възраст,ще пътуват безплатно. Ако не виждате разликата ,здраве да е .
  • 5
    4
    №3 Питам.
    Пич, ти на колко бригади си ходил през социализма? На колко съботника си бил? Вторични суровини колко си предал? Чини ми се, че за соца знаеш я от "Ютуб", я от някой "даскал" на 30 години. Питам щото съм живял и през соца. И на бригади съм ходил и амбалаж съм връщал... и прочее и прочее, и някак си твоите писания не ми се връзват с моите спомени.
  • -2
    3
    Хехе, верваш ли си
    Човече, вервяш ли си, че може да има безпатен транспорт. При комунизма /какъвто горд наседник е нашия кмет/ безплатни бяха ученическите бригади, ленинските съботници, задължението да предаваме вторични суровини, билки.
  • 4
    2
    До първи
    Прав си приятелю, но не и при този кмет. Откъде ще има пари за заплати на всичките заместник кметова. Това да не е Бургас, че да има безбройни социални придобивки за ученици и пенсионери. За разлика от Бургас ние допуснахме да ни изберат кмет комунист, а цялата тяхна идеология е да лъжат и мамят. И да не забравя, нека са ни честити новите по-високи данъци, които Курнелка Имепксовата обеща да не се вдигат при червените кметове. А и кексолога, наш кмет премълча по време на кампанията, че ще ги вдигне. Нека да не забравяме да благодарим и на тези 35 съветника, които подкрепиха тази идея.
  • 6
    1
    УЧЕНИЧЕСКА КАРТА
    Ученическата карта да е безплатна до 18 годишна възраст.Да пътуват децата навсякъде и колкото си искат.Само да чекират като влязат.Да имат намаления за театър и кино.Някой път и безплатни посещения.Да имат достъп безплатен до галерии,изложби,музеи.Да се плащат символични суми.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари