Ученици се включиха в разгорещена дискусия в Окръжен съд - Русе

0

Темата в навечерието на Международния ден на правата на човека бе „Дискриминация и ксенофобия“

Председателят на Окръжен съд - Русе Николинка Чокоева и ученици от дванадесети и единадесети клас в СУПНЕ „Фридрих Шилер“, профил "Философия" проведоха разгорещена дискусия на тема „Дискриминация и ксенофобия“.

Чрез мултимедийна презентация младежите се запознаха с теориите за възникване на дискриминацията и различните видове: расизъм, антисемитизъм, ксенофобия, сексизъм, хомофобия и т.н.

Учениците представиха гледните си точки, обосновани с аргументи.

Съдия Николинка Чокоева запозна учениците с различните нормативни актове, в които са уредени въпросите свързани с темата, разясни им защитата по съдебен ред и пред Комисията за защита от дискриминацията (КЗД), разказа им за конкретни казуси от практиката си.

Младите хора се аргументираха защо не проявяват дискриминационно отношение. Срещата завърши с призив „Да бъдем толерантни към различните!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари