Ученици от СУ „Възраждане“ се включиха в Иновационен лагер „Teen Coin“ 2018

0

На 30.03.2018 г. ученици от СУ „Възраждане“ активно се включиха в инициативата Иновационен лагер „Teen Coin“ 2018 – в рамките на Световната седмица на парите, която тази година се провежда от 12 март до 18 март.

Събитието се проведе в РУ „Ангел Кънчев“. Организатори на инициативата бяха РУ „Ангел Кънчев“, ПМГ „Баба Тонка“ , Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Джуниър Ачийвмънт България.

Тема на инициативата беше „Въпросите за парите са важни.“. Учениците участваха според регламента в две възрастови групи – от V до VІІ клас и от VІІІ до ХІІ клас. Участваха ученици от различни области на България. Участниците бяха разпределени в екипи по пет човека. Те дискутираха по зададения казус. След няколко часа отборите изпратиха решението си на координатора на инициативата Нели Тихомирова и представиха и защитиха пред жури и състезатели своята бизнес идея.

Първо място зае екипът, в който участваше Моника Георгиева от V б клас. На второ място беше отборът с Радослав Цонев от VІ а клас, а третото място получи отборът с участието на Калоян Колев от VІ а клас.

Всички ученици получиха сертификати за участие и награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари