Ученици от ПГДВА "Йосиф Вондрак" се представиха блестящо на Национално състезание

0

Успехът на учениците от Русе е достойно признание за професионализма и майсторството на българските дърводелци

Два купи, медали и грамоти в отборното класиране – това е равносметката от участието на ПГДВА "Йосиф Вондрак", гр. Русе, в Националното състезание "Мебели, стилни мебели и дърворезба", проведено на 17 и 18 април 2024 г. в град Тетевен.

Ивана Колева, 10. клас, специалност "Художествена дърворезба", и Назиф Назифов и Красимир Митев, 12. клас, специалност "Мебелно производство", съставиха златния екип, който грабна второто място в категория "Стилни мебели" с изящния си "Кът за четене". Творбата, изработена от череша с елементи на дърворезба, съчетава оригинално изпълнение в бароков стил с модерни механизми и функционалност, отговаряща на съвременните нужди.

Успехът на учениците от ПГДВА "Йосиф Вондрак" е достойно признание за професионализма и майсторството на българските дърводелци и за светлите надежди, които те носят в себе си.

Браво, ученици! Пожелаваме ви още много успехи!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    русенка
    Това джудже на трона директора ли е? А защо килимът изобразява хапчета Екстази?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари