Ученици от МГ „Баба Тонка“ се запознаха с трудовите си права

3
Съдия Светослав Тодоров от Окръжен съд - Русе изнесе лекция на единадесетокласниците
Съдия Светослав Тодоров от Окръжен съд - Русе изнесе лекция на единадесетокласниците Снимка: Окръжен съд - Русе

Съдия Светослав Тодоров от Окръжен съд - Русе изнесе лекция на единадесетокласниците

Съдия Светослав Тодоров от Окръжен съд - Русе изнесе лекция на тема „Сключване на трудов договор и постъпване на работа“ пред ХІ Б клас от МГ „Баба Тонка“ Русе в учебния им час по гражданско образование в присъствието на преподавателя им д-р Миглена Дамянова и зам.-директора на гимназията г-жа Наталия Кръстева.

Чрез мултимедийна презентация и на достъпен език съдия Тодоров разясни сключването, изменението и прекратяването на трудовия договор, както и защитата на трудовите права. Той запозна младежите с различните видове работно време, отпуски, обезщетения, трудово възнаграждение. Учениците научиха и наказанията по Кодекса на труда, които се налагат при нарушаване на трудовата дисциплина.

Магистратът разказа и три дела от практиката си за работници, пострадали при трудови злополуки вследствие на неспазване на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд.

Съдия Тодоров отговори изчерпателно на зададените въпроси и в края на срещата всички ученици получиха Конституция на Република България, правно-информационни материали и удостоверения за участието си в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Правото
    е едно - право в ... Или по така казано 'Роб до гроб'.
  • 2
    3
    Русенец
    До 2, от dasкal: Не, това им е оставено за изненада, при постъпването.
  • 5
    2
    daskal
    Казаха ли им, че работодателите масово сключват договори и осигуряват служителите си на минимална работна заплата?
  • 5
    1
    Гост
    Този сайт не се чете от изскачащи досадни реклами.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари