Ученици от Английската гимназия в Русе под светлините на прожекторите

3
Учениците се занимаваха с теми като сценична реч и правоговор, импровизации, език на тялото, поведение пред камера и много други
Учениците се занимаваха с теми като сценична реч и правоговор, импровизации, език на тялото, поведение пред камера и много други Видео: АГ "Гео Милев"

Ученици от русенската АЕГ “Гео Милев” направиха първите си опити на театрална сцена и пред професионална камера в рамките на Интензивен курс за изграждане на публичен образ, съобщават от учебното заведение

Атрактивен видео дневник от процеса на обучението, през което са преминали, беше разпространен в социалните мрежи. Видеото е дело на небезизвестният в творческите среди Венцислав Тодоров – специалист по видеозаснемане и монтаж и автор на едни от най-въздействащите трейлъри на театрални представления, които се играят на русенска сцена.

Курсът, реализиран от Сдружение „StandArt”, залага на разнообразна и иновативна обучителна програма с фокус върху техники от сценичните изкуства, предлагаща много практически упражнения и задачи. Учениците се занимаваха с теми като сценична реч и правоговор, импровизации, език на тялото, поведение пред камера и много други. Лектори в обученията бяха Ивайло Ненов, актьор и режисьор от Русенския театър, и Константин Икономов – актьор в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, София, и дългогодишен преподавател в театрална академия.

Част от занятията са били в дигитална среда поради наложените противоепидемични мерки, не това успява да охлади ентусиазма на всички замесени и активната работа по изграждане на въздействащ публичен образ продължава дистанционно. На финала на своето обучение, участниците споделят, че се чувстват по-уверени и подготвени да застанат пред публика, защото са научили много нови и практически полезни неща, и са развили ценни умения за публично поведение.

Отличните резултати и изключително позитивни отзиви от учениците, мотивират екипа на Сдружение „StandArt” да продължи да развива обучителната програма като търси възможности за по-широкото ѝ приложение. Интензивният курс за изграждане на публичен образ е осъществен в рамките на проект „Прилагане на техники от сценичните изкуства за изграждане на атрактивни и въздействащи образ и поведение пред публика“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

Линк към видео във Facebook: https://fb.watch/29FJXwuFsq/

Линк към видео в Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=DGbFiBJOjt8&t=7s&fbclid=IwAR3mQvVe2AzGWczFBt7UeyK04D 3A7ILG7qYUViVNFAI6OaSpXCXGkL2Z49A

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук