Учените посочиха кой витамин може да провокира рак

17
Не трябва да използвате витамини или други лекарства, ако няма абсолютно никакви медицински показания за това
Не трябва да използвате витамини или други лекарства, ако няма абсолютно никакви медицински показания за това

Добавката често се предписва на жени, които планират бременност или са в ранен стадий, когато плодът се развива особено активно

Витамините са жизнено необходими за здравето ни и ако не можем да си ги набавим с продуктите, които консумираме в ежедневното ни меню, се налага да пием добавки, пише zdrave.to

Липсата им може да предизвика сериозни здравословни проблеми. В същото време трябва да се внимава, защото прекомерният прием също може да доведе до проблеми.

Учените са открили, че има един витамин, които може дори да провокира рак.

Фолиевата киселина в големи количества може да предизвика образуването на злокачествени тумори в тялото. Ако процесът се контролира от опитен специалист, тогава тогава рисковете са значително намалени.

Витамин В9 или фолиева киселина има свойство, което е описано подробно от Университета на Алабама. Това сочат резултатите от изследванията, проведени от норвежки специалисти. Ползите от витамина са известни отдавна, но фактът, че може да навреди, се съобщава за първи път.

По принцип учените знаят, че фолиевата киселина в достатъчни количества участва във възстановяването на клетките. Поради тази причина добавката често се предписва на жени, които планират бременност или са в ранен стадий, когато плодът се развива особено активно.

Витамин В9 е в състояние да сведе до минимум риска от развитие на различни видове дефекти при дете.

При липса на витамин в репликацията на ДНК възниква проблем, който може да провокира появата на злокачествени тумори в бъдеще. Но освен това експертите са установили, че прекомерното количество фолиева киселина ускорява растежа на раковите клетки, което в крайна сметка може да доведе до смърт.

Лекарите съветват да се консултирате, преди да приемате каквито и да било добавки. Не трябва да използвате витамини или други лекарства, ако няма абсолютно никакви медицински показания за това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

ЦИК обяви, че са готови с резултатите от изборите, но ще изчакат гласуването.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари