Ученик спечели 55 000 долара от понички и тортички

2
Печалбата на десетокласника е само за осем дни
Печалбата на десетокласника е само за осем дни

Печалбата на десетокласника е само за осем дни

Десетокласник от австралийския град Мелбърн, който обичал да прави понички и други тестени изделия, отвори собствена пекарна и спечелил 55 000 австралийски долара за първите си осем дни като пекар, съобщи 7 News, цитирани от БГНЕС.

Морган Хипуърт обичал да гледа готварски предавания от детството. Той сам приготвял много от рецептите, които видял, и черпил семейството си с изготвените ястия.

Промених трапезария у дома като ресторант. Разпечатах менюта и цени и го нарекох „Бистрото на Морган“, каза Хипуърт.

По това време 13-годишният тийнейджър отишъл веднъж на обяд в един от местните ресторанти и подхванал разговор със собствениците на заведението. Изненадани от познанията на момъка за печенето и готвенето, домакините попитали откъде знае толкова много. След като им казал, че правиш кифли и сладкиши у дома, те поискали мостри от кулинарните му творения.

Собствениците на ресторанта толкова харесали сладкишите на Хипуърт, че започнали да поръчват торти и кексчета от него. За да изпълни поръчката, австралиецът с помощта на родителите си получил лиценз за готвене. След времето популярността на продуктите му толкова нараснала, че той започнал да получава заявки от други заведения, чийто брой бързо наближи числото 70.

Хипуърт трябваше да приготвя до 800 понички, торти и сладкиши всеки уикенд и едвам успяваше да изпълни всички поръчки. Успоредно с това момчето ходеше на училище и се занимаваше със спорт.

В десети клас той осъзнал, че иска да отвори собствено кафене и да го нарече Morgan's Bistro. Родителите му позволиха да отвори магазин за понички по време 8-дневни празниците и през това време той успял да спечели 55 000 австралийски долара. Когато тийнейджърът се преместил в 11-ти клас, бистрото започна да работи на пълен работен ден. Оттогава 21-годишният Хипуърт е направил над 500 000 понички и е опитал над 3000 различни вкуса.

Ако намериш работа, която обичаш, няма да ти се налага да работиш нито ден в живота си“, обобщи австралиецът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари