Ученик от Русе хакнал чужд онлайн профил, за да си купи марков часовник

0
Полицаите го подозират в още такива престъпления / снимката е илюстративна /
Полицаите го подозират в още такива престъпления / снимката е илюстративна /

"Изгоряла" е 36-годишна пловдивчанка

На 10.03.2021г. по електронна поща в ОДМВР - Русе е постъпил сигнал от лице на 36г. от гр.Пловдив, че чрез профилът ѝ в онлайн платформа за автоматични плащания с платежни карти и данните на личната ѝ дебитна карта, неизвестно лице е извършило неправомерна транзакция – плащане на стока от друг интернет сайт. Стоката е доставена в гр.Русе и получена от лице от мъжки пол.

По случая е образувано досъдебно производство и при последвалите оперативно-издирвателни действия на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе е установен извършителят на престъпното посегателство - непълнолетен ученик от гр.Русе.

На 17.06.2021г. на адрес в гр.Русе е извършено претърсване и изземване при което е установена стоката от извършената неправомерна транзакция – мъжки часовник на известна марка, иззети са компютърна конфигурация, мобилни телефони и други данни от значение за провежданото разследване.

Изяснява се съпричастността на младежа и към други подобни извършени неправомерни трансакции с данните на други дебитни карти на лица от различни градове в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари