Ученички предадоха в полицията изгубен портфейл

1

Двете момичета намерили изгубената вещ напът за училище

Две момичета от гр.Септември, намерили и предали изгубен портфейл с пари и документи, бяха отличени от Началника на Районното управление в града.

Всичко започнало на 5 февруари, когато Симона Божилова – 19г. и нейната съученичка Мина Герасимова – 18г. вървели сутринта по една от улиците на града на път за училище СУ „Христо Ботев” в гр.Септември. В района на площад, намиращ се в близост до школото двете забелязали на земята портфейл с документи. Те го взели, не се поколебали за миг и незабавно отишли в местното полицейско управление. Там го предали на дежурните полицейски служители. Оказало се, че в портфейла имало лични документи, дебитни карти и сумата от 86 лева, всичките собственост на мъж от Якоруда. Униформените направили връзка с мъжа и той благополучно си върнал изгубеното.

Днес началникът на полицейското управление в Септември главен инспектор Стефан Божилов покани двете момичета в сградата на управлението. На кратка, но сърдечна церемония той им връчи грамоти на РУ-Септември, в знак на уважение и респект към тях за честната и достойна постъпка, която е пример за подражание не само от младежите, но и от възрастните. На срещата присъстваха директорът на СУ”Христо Ботев” г-жа Галина Дишкова и педагогическият съветник г-жа Доротея Никова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари