Ученички от гимназия „Баба Тонка” станаха най-добрите млади изобретатели

1

Заключителният кръг на Националния конкурс „Млади изобретатели 2018”  се проведе на 15 юни в с. Оряховица, област Стара Загора.

Форумът е организиран от Фондация „Миню Балкански”. В рамките на един ден, ученици от цялата страна представяха свои изобретения. Състезанието е предназначено за млади таланти, способни да създават, да изобретяват, да творят и откриват нови машини, прибори, устройства, за изобретатели и вдъхновени създатели на иновации.

На последния кръг на престижния конкурс, от ПМГ „Баба Тонка” - Русе бяха допуснати и участваха ученичките Моника Великова от 10 „г” клас и Селин Шемсиева от 11 „д” клас с проекта си „Иновативен рехабилитатор на малки деца с двигателни увреждания”. Момичетата разработиха иновативна рехабилитационна система, предназначена за рехабилитация на малки деца. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”-Русе. Ученичките се представиха блестящо, пребориха силната конкуренция, спечелиха признанието на академичното жури и завоюваха ПЪРВО място във финалния кръг на конкурса.

Конкурсът се провежда в два кръга. В първия кръг комисия от учители, университетски преподаватели, инженери и индустриалци приемат, разглеждат, оценяват и класират проектите и реализациите, изпратени от учениците. От получените предложения се номинират най-добрите 10. Техните автори биват поканени да представят своите творби на финалния кръг в изложбените зали на Националния институт за образование на Фондация „Миню Балкански” в с. Оряховица, област Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари