Ученичка от Русе е първа в Национална олимпиада по история и цивилизации

2
Интересно е да се знае, че за  участието си в олимпиадата по история и цивилизации Ева Тодорова се готви само със своя учител  г-н Деян Стайков
Интересно е да се знае, че за участието си в олимпиадата по история и цивилизации Ева Тодорова се готви само със своя учител г-н Деян Стайков Снимка: Топ Новини

На 16 и 17 04.2016 година се проведе Националната олимпиада по история и цивилизации в гр. Созопол.

Финалистите - участници в олимпиадата бяха четиридесет и трима от цялата страна. Честта да защитават обучението по история в град Русе бе за Ева Тодорова, ученичка от седми а клас на ОУ “Любен Каравелов“ град Русе и за нейният млад учител Деян Стайков.

Олимпиадата протече в два кръга - на 16.04.2016 година с тест от 30 въпроса, от които 20 с отворени отговори и събеседване (на 17.04.2016 г.), в което Ева подробно представи пред професионалното жури устройството на Римската империя и убедително разказа за римския период на родния град Русе. Журито единодушно отреди първото място за талантливата ученичка от град Русе!

Успешното представяне гарантира на Ева приема в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“.

Интересно е да се знае, че за  участието си в олимпиадата по история и цивилизации Ева Тодорова се готви само със своя учител  г-н Деян Стайков.

През тази учебна година Ева Тодорова се яви на четири подборни общински кръга на олимпиадите по български език и литература, история и цивилизации ,  география и икономика и биология и здравно образование.

По три от дисциплините - български език и литература, история и цивилизации и география и икономика тя е класирана за участие в Националните кръгове. 

На 22 и 23.04. Ева ще се яви и на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Нека и пожелаем успех! 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари