Наградиха 50 ученици в олимпиада по пътна безопасност в СУ „Васил Левски“ Русе

0

Днес в СУ „Васил Левски“ се проведе награждаването на Олимпиада по безопасност на движението по инициатива на Института по пътна безопасност съвместно „Aй енд Джи Брокерс“.

В България жертвите на пътя са около 700 на година, за това подходът трябва да се промени и да насочим усилията си в изграждането на транспортна система, в работата с децата и начина им на мислене. Всички вие, които участвате в олимпиадата сте част от кампанията „Мисия нула“ - за нула жертви на пътя“ - това заяви Богдан Милчев от Института по пътна безопасност, като в допълнение изрази признателност към кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов за подкрепата му през цялото време.

Той ще е първият човек, който ще получи Почетен знак „Мисия Нула“, добави Милчев и връчи наградата на зам.-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева, която я прие от името на русенския градоначалник.

Г-жа Кръстева благодари на г-н Богдан Милчев, като заяви, че общинска администрация ще продължи да подкрепя инициативата, а децата могат да бъдат нейни достойни посланици.В края на олимпиадата беше връчен и втори знак, който беше предназначен за началника на РУО-Русе Росица Георгиева. Олимпиадата събра подкрепата на четири области в инициативата – София, Стара Загора, Плевен и Русе, като от всички тях се включиха 4 600 деца, а само от Русе 933 деца от 33 училища. В област Русе са класирани за втори кръг общо 777, като 50 деца бяха най-добрите и им бяха връчени награди. Иван Иванов от училище „Христо Ботев“ - Ценово спечели наградата за първо място.

Най-добре представили се в Олимпиадата бяха децата от ОУ „Иван Вазов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари