Убитата в Червен бряг жена оттеглила жалба за домашно насилие

0
Жертвата е открита с шест прободни рани по тялото
Жертвата е открита с шест прободни рани по тялото

Жертвата е открита с шест прободни рани по тялото

Окръжната прокуратура в Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на 42-годишна жена в Червен бряг от съпруга ѝ, който е на 57 години и по-късно се е самоубил.

По-рано днес от Областната дирекция на МВР в Плевен съобщиха, че сигнал за тежкото престъпление е получен тази сутрин около 06:50 часа на телефон 112.

В началния етап на разследването е установено, че убитата жена и 57-годишният мъж са съжителствали съвместно от 2002 година, като от около 20 години живеели в Испания, каза прокурор Дияна Илиева, говорител на Окръжната прокуратура в Плевен. През 2016 година двамата сключват граждански брак, а към края на 2023 година жената се завърнала в България, заедно с двете им деца, съобщава БТА.

Тя два пъти е подавала молби за развод до районния съд, които впоследствие оттегляла. "В началото на тази година е подала молба до районния съд за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно е оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено", допълни прокурор Илиева.

До момента на инцидента двамата съпрузи, заедно с двете им деца, живеели в къща, стопанисвана и обитавана от родителите на жената. Тази сутрин майката на жертвата намерила тялото ѝ в семейната спалня. "При извършения оглед по тялото на 42-годишната са констатирани шест прободни рани във врата, в мишницата и в гърба. В същата стая е намерен и нож, с който според първоначалната версия се предполага, че е извършено престъплението", каза още прокурор Илиева.

По-късно е намерено тялото на самообесилия се 57-годишен мъж в къща, която той бил закупил преди месеци.

"По делото се проверяват различни версии, предстои да се извършат допълнителни огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, да се назначат експертизи, да се съберат и други доказателства за установяване на причините, довели до извършеното престъпление", каза още прокурор Илиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари