”Убийствено интервю” с Ким Чен-ун стресна "Защитницитете на мира"

0
Посещението в Москва, ако се осъществи, ще бъде първото в чужбина за севернокорейския лидер Ким Чен-ун
Посещението в Москва, ако се осъществи, ще бъде първото в чужбина за севернокорейския лидер Ким Чен-ун

Русия е поканила севернокорейския лидер Ким Чен-ун да присъства на майската церемония по случай края на Втората световна война.

Това би било първото посещение на Ким в чужбина, откакто пое властта през 2011 година, съобщават японски медии, цитирани от Ройтерс, на която се позова БТА.

Севернокорейският лидер вероятно ще се срещне с президента Владимир Путин, тъй като Северна Корея подкрепи Москва в украинската криза. Кремъл има нужда от сътруднчиеството на Пхенян и в увеличаването на износа на природен газа за Южна Корея, посочва японския вестник, позовавайки се на дипломатически източници.

В момента обаче не се знае дали Ким ще приеме поканата, отбелязва изданието.

"Убийствено интервю" за Ким "Сони Пикчърс" увери собствениците на киносалони, че могат да отменят прожекциите на новия филм "Убийствено интервю" ("The Interview"), съобщиха източници, цитирани от Асошиейтед прес.

Решението дали на 25 декември да бъде направена премиера на филма, сега зависи от отделните вериги кина.

Според Държавния департамент лентата, в която героите получават задача от ЦРУ да убият севернокорейския лидер Ким Чен-ун, няма провокационен характер. Това заяви говорителката на ведомството Джен Саки, цитирана от ТАСС.

Компания, управляваща 278 киносалона в 41 щата, вече е уведомила "Сони", че няма да покаже филма, според информиран източник.

По-рано днес хакери заплашиха с "горчива участ" зрителите, които имат намерение да посетят премиерата на филма. Хакерите, които се подписват като "Защитниците на мира", зявиха: "Съветваме ви да стоите далеч от киносалоните, в които ще се показва филмът".

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ посочи, че няма достоверни данни от разузнаването, които да сочат опасност.

Сюжетът на комедийния екшън се върти около пътуването на двама американци - телевизионен репортер и продуцент - до Северна Корея, за да получат интервю от диктатора Ким Чен-ун. Същевременно те подготвят и изпълнението на план на ЦРУ.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари