Убий Видин с чалга и кюфтета!

0
Безсилието и безделието на местните управници стига само да измислят как да забавляват електората, който наброява 15 000 роми!
Безсилието и безделието на местните управници стига само да измислят как да забавляват електората, който наброява 15 000 роми!

На края на България отдавна нищо не се случва.

Всъщност истината е, че нищо добро не се случва във Видин и Видинско с много малки изключения, които произхождат от незаспалия възрожденски дух на хора по селата, пише Силвия Драгомирова във Всеки Ден.

Само че те не са достатъчни, но не за това е думата. А за това, че безсилието и безделието на местните управници стига само да измислят как да забавляват електората, на който се надяват да ги избере отново.

А електоратът е ромски - почти 15 000 души във видинския квартал „Нов път". Останалите десетина хиляди в обезлюдения град на Дунав отдавна са отчаяни, че са забравени от Бога и от царя.

До тях не стига и няма да стига в близките десетилетия магистрала, защото някой някъде не си е взел милионите корупция. Влакът от София ще продължи да се клатушка 5 часа по същата причина.

Дори Дунав мост 2 свършва на брега на реката и не дава надежди, а само подсилва черните мисли заради пълните с дупки пътища. Хлябът ще продължи да идва нейде от чужбина или от труда на полето, който прави единици милионери, а останалите събират стотинки за оцеляване.

От години във Видин най-често се чува следното: „Нас отдавна са ни забравили и искат да ни убият, да ни няма". Е, това лято поредното убийство ще се случи и чрез песен и танц - с фестивал на кючека. Точно така. Танците ще са кючеци, а песните - чалга.

Това обича ромският електорат и защо да не му го дадем! В добавка са стотиците кебапчета за електората. Той трябва да избере следващите удобни и безгласни букви, които ще достигнат следващото дъно на отдавна потъналата с над 20 млн. дългове община Видин.

Кючек и чалга до дупка, примесени с дим и мирис на скара, ще се носят цели 9 дни до един от символите на забравения град - крепостта „Баба Вида". Т. нар. панаир ще хвали лошия вкус, простотията и глупостта.

Но тъй върви светът, в който една община не може да си плати дълговете, но намира 100-тина и повече хиляди лева за чалга и кючеци. Убийството на Видин продължава.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари