Убиха семейство заради магьосничество

0
Повече от 2000 души са били убити в Индия по подозрение в магьосничество между 2000 г. и 2012 г.
Повече от 2000 души са били убити в Индия по подозрение в магьосничество между 2000 г. и 2012 г.

Гневна тълпа преби до смърт възрастна двойка, обвинена в магьосничество, в източната част на Индия.

Това е вторият идентичен случай в региона само за две седмици.

За публичния линч са арестувани трима души. Мъжът и жената на възраст около 60 години са били заподозрени в използването на черна магия, чрез която са искали да убият съседите си в отдалечен племенен район на Джаркханд.

След разпространяването на слухове, че двойката е убила четирима души с магьосничество, тълпата се е нахвърлила върху тях, а впоследствие е опожарила къщата им. "Обвиняемите заявиха, че са убили мъжа и жената в отмъщение за смъртта на четирима свои роднини", заяви местният полицай Амит Кумар Синх пред Франс прес, цитирани от ПИК.

Миналата седмица в друго село в района 60-годишна жена изгори съседката си по подозрение, че е използвала черна магия, за да убие новородено.

Експертите твърдят, че вярата в магьосничеството и окултизма остава широко разпространена в много племенни и отдалечени райони на Индия, където също има съобщения за случаи на човешки жертвоприношения. Повече от 2000 души са били убити в Индия по подозрение в магьосничество между 2000 г. и 2012 г. Много от жертвите са били жени.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари