Убиецът от Славяново е проиграл откраднатите пари на хазарт

0
Заподозреният и преди е съден за убийство, има 8 присъди за кражби и средна телесна повреда
Заподозреният и преди е съден за убийство, има 8 присъди за кражби и средна телесна повреда

Заподозреният и преди е съден за убийство, има 8 присъди за кражби и средна телесна повреда

Задържаният за убийството на 61-годишната жена в село Славяново и преди е осъждан за същото престъпление. Мъжът има и осем присъди за кражби. Извършил е грабеж на близо 15 000 лева от дома на жертвата, които проиграл на хазарт. Това заяви директорът на ОД на МВР старши комисар Мариан Михайлов, цитиран от NOVA.

"На 12 октомври около 8 часа сутринта в РУ Попово е получен сигнал за открит труп в село Славяново на самотно живееща жена и по тялото има следи от насилие. Предприети са процесуални действия, организирани са и оперативно-издирвателни мероприятия за евентуалния извършител. Той е задържан в четвъртък в 14 часа. Мъжът е на 49-години и е криминалнопроявен", посочи комисар Михайлов. 

По думите му заподозреният и преди е съден за убийство.

„Има 8 присъди за кражби и средна телесна повреда”, подчерта той като добави, че мъжът е бил задържан в дома си без да оказва съпротива.

„Лицето е задържано за срок от 24 часа. Събрани са достатъчно доказателства за вината на лицето. Повдигнахме обвинение за извършен грабеж, придружен с убийство. Предвиденото наказание по НПК е доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода от 15 до 20 години”, посочи окръжен прокурор Диляна Стоянова.

По думите ѝ лицето е направило самопризнания.

„Той е извършил грабеж на крупна сума. Обвинението е за 15 000 лева, но предстои да бъде изяснен точният размер на тази сума. Тя е използвана за хазарт.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Третия удар
    Абе, колкото и да ги плюем англосаксонците, очевидно тяхната съдебна система работи значително по-добре от нашата основана на римското право. Какво е това 8 присъди ?! "Третия удар" означава, че ако ще и дъвка да си откраднал за трети път, то ти не подлежиш на превъзпитание и нямаш място в обществото. Автоматично влизаш в затвора доживот.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари