Убиецът на жена си и дъщеря си - Викторио - заплашвал тъста си

0
Ирина Йорданова даде показания пред съда за последните дни на убитата Дарина и детето й
Ирина Йорданова даде показания пред съда за последните дни на убитата Дарина и детето й Снимка: БГНЕС

Двойният убиец от "Надежда" - Викторио, заплашвал тъста си BulNews.bg

"Родителите на Дарина превърнаха гроба на единствената си внучка в светилище. Не пропускат и ден да не отидат на гробищата. Цялата си любов дават в последното убежище на Дарина и Никол", заяви в изключително емоционален разказ пред Софийския градски съд (СГС) Ирина Йорданова.

Тя е адвокатски помощник и съседка на убитите в края на октомври 2018 г. Дарина Министерска и едногодишната ѝ дъщеричка Никол. Подсъдим за двойното убийство е Викторио Александров, с когото Дарина живеела на семейни начала. Жената бе разпитана по делото и описа последните дни на Дарина.

Най-емоционалната част от разказа ѝ беше за късния следобед на 29 октомври 2018 г., когато родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, откриват мъртво единственото си дете.

"В апартамента беше тъмно. Георги запали лампата и видяхме тялото на Дарина проснато в хола. Той се приближи и каза: Мъртва е. Ваня започна да пищи", описа Ирина Йорданова.

Тя се засякла със семейство Министерски във входа на блока на ул. "Бели Дунав" в жк "Надежда" 4. Там живеели Дарина, Викторио и едногодишната им дъщеричка Никол. Викторио се изнесъл дни по-рано, след като Дарина решила да се разделят заради постоянния тормоз.

Когато на 29 октомври дълго време не вдигала телефона си, родителите ѝ решили да проверят какво става. Отишли до апартамента, звънели, но никой не им отворил. На площадката срещнали Ирина Йорданова. Първо Георги Министерски се обадил на тел. 112, после и съседката. Оттам обаче им казали, че няма сигнал и не могат да пратят екип, най-добре било да повикат ключар. Но понеже било късно, не могли да открият такъв. Търсили и стълба, за да може Георги Министерски да се качи до жилището на Дарина, което било на първия етаж.

След като не намерили и стълба, бащата помолил съседката да донесе инструменти от дома си, за да отвори.

"Силно притеснен, Георги все пак успя с отвертките да отключи", каза жената. Когато открили мъртвата Дарина, тя изпаднала в шок. Въпреки стреса, помолила Георги Министерски да види къде е детето, но Никол не била в жилището. Викторио убива момиченцето часове по-късно, в изоставена сграда край София.

"Чувствам се безкрайно виновна, че не настоявах Дарина да бъде по-внимателна. Тя беше лъчезарна, усмихната, прекрасна", каза през сълзи свидетелката.

Разказът ѝ разстрои изключително много присъстващите в съдебната зала и повечето хора се разплакаха.

Всъщност двете млади жени се сближили няколко дни преди убийството. На 26 октомври Дарина и написала по месинджър: "Мъжът ми ме удари и аз го изгоних". Попитала я какво да прави, казала ѝ още, че той се опитал да я ритне по главата.

Тогава Йорданова, която е адвокатски помощник и медиатор, я разпитала подробно за отношенията им.

Няколко момента в разказа на Дарина ѝ направили впечатление. Единият бил за много странен спор между Викторио и Дарина заради куче, което младото семейство изпратило да живее в дома на родителите му след раждането на детето. Викторио много я тормозел заради животното, карал я да му дава големи суми пари за храната му.

Другият момент бил свързан с апартамента в жк "Надежда", който бил дарен на Дарина от нейните баба и дядо. Когато се родила Никол двамата нямали брак, били млади, нямали правни познания, Дарина предложила момиченцето да носи фамилиите и на двамата. Викторио нямал нищо против, но при условие, че Дарина му прехвърли наследствения си апартамент.

Дарина се притеснявала, че той държи пистолет в дома им. Оръжието било пъхнато в кутия от обувки. През последната година от съвместния им живот се чувствала неоценена, ревнувана.

След раздялата им тя искала с Викторио да запазят добри отношения. Адвокатка направила споразумение, за да не се стигне до съдебни дела.

На процеса стана известно още, че през есента на 2018 г. Викторио заплашвал и бащата на Дарина - Георги Министерски. Родителят подал сигнал във Второ РПУ и била образувана прокурорска преписка. Тя беше приложена към делото за двойното убийство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари