Убиец без книжка застава пред съда в Русе

0
Мариян шофирал в пияно състояние и причинил катастрофа с един загинал
Мариян шофирал в пияно състояние и причинил катастрофа с един загинал Снимка: Dunavmost.bg

Пиян шофьор-убиец без книжка, причинил смърт на пътя, застава пред Темида.

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд 26-годишния Мариян Д., който нарушил правилата за движение, шофирал без право и в пияно състояние и причинил катастрофа с един загинал и двама ранени.

Обвинението срещу неправоспособния водач е за това, че на 3 септември 2016 г., на главен път Русе-Варна, при управление на лек автомобил «Фолксваген», нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал колата под въздействието на алкохол. Неадекватният водач не контролирал непрекъснато автомобила си и въпреки забраната навлязъл в лентата за насрещно движение, като по непредпазливост причинил.

смърт на 54-годишния Стефан С. , както и средна телесна повреда на две лица – Наталия З. на 10 години и на Сехер М. на 30 години. Деянието е извършено в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта 2,18 промила, деецът е управлявал без да има необходимата правоспособност и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 343, ал.4, вр чл.343, ал.3, вр. чл.342 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че на 03.09.2016 г. на главен Русе-Варна, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без

съответното свидетелство за управление, е извършил същото деяние, което е престъпление по чл.343в от НК. На 02.09.2016г. Мариян бил в град Русе, където късно вечерта и в ранните часове на следващия ден консумирал голямо количество алкохол. Въпреки, че съзнавал, че е пил, че е неправоспособен водач, след 4 часа сутринта на 03.09.2016г. той подкарал лекия си автомобил и потеглил от град Русе за село Церовец, като се движел по главен път Русе-Варна със скорост около 55,4 км/ч.

По същото време лек автомобил „Фолскваген голф“, управляван от загиналия Стефан С. се движел в обратната посока със скорост около 103 км/ч. В автомобила освен жертвата били и двамата пострадали. Под влияние на употребения алкохол и липсата на умения на водач на МПС, обвиняемият изгубил контрол над автомобила, навлязъл в насрещната лента за движение и челно блъснал идващата кола. В резултата

на катастрофата причинил смъртта на другия водач и травми на 10-годишно дете и 30-годишна жена. От заключението по назначената съдебно-медицинска експертиза, към момента на възникване на пътно-транспортното произшествие, концентрацията на алкохол в кръвта на обвиняемия е била 2,18 на хиляда. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари