Цигански маанета вдигат във въздуха Чародейка

2
Цигански маанета вдигат във въздуха Чародейка
Як купон от 09,00 часа сутринта са заформили циганите от бл. 403 в кв. Чародейка.

Монтирани са мощни музикални уредби, които озвучават и почти целия кв. Родина. Безкрайни кючеци се редуват един след друг и лишават живущите наблизо от почивка. До момента музиката не е спирала дори и за минута. Всички граждани са принудени да изтърпяват стоически звука от мазните маанета.

В тази връзка желаем да отправим една молба до управата на града ни.

Не мислите ли г-н Кмете, че е крайно да бъде внесено предложение за промяна на Наредба 4 на Общински съвет-Русе, където според нас много слабо е засегнат момента с нарушаването на тишината и спокойствието на гражданите.

Не мислим, че е нормално забраната да важи само в следобедните часове от 14 до 16 часа и от 23 до 06 часа сутринта. Това практически означава, че през останалото време от денонощието може да усилим музиката в домовете си така, че да вдигнем във въздуха жилищната кооперация, в която живеем и никой нищо няма да може да ни каже.

Държим да отбележим, че тук правим изключение за строително-ремонтните дейности, които просто няма как да не се извършват през светлата част на денонощието.

Молим Ви да обърнете внимание на нашето предложение. Представете си на какъв тормоз са подложени хората, принудени да живеят в съседство с подобни музикални маниаци.

С цел организация на тържества, в Русе са отворили врати много заведения, но явно, че индивидите от циганския етнос не желаят да се възползват от това удобство. Водени от вродения си чергарски начин на живот, разпъват палатките на поляната и включват уредбата. Ние обаче не сме длъжни да слушаме традиционната им музика и да се запознаваме от първо лице с циганските им обичаи.

Още веднъж Ви молим да въведете абсолютна забрана за слушане на музика на открито, с изключение на предварително планирани мероприятия и тържества, одобрени от Кмета на Русе.

Да се забрани тотално и то за всичките 24 часа от денонощието усилването на музиката в жилищните кооперации до степен, която пречи на живеещите там да почиват пълноценно, като успоредно с това се завишат чувствително глобите за нарушаване на тези разпоредби.

Източник: ОБЗЪРВЪР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари