Цигани отнесоха глоба за гюбеци в двора на училище

1
Маанетата в "Столипиново" били денонощни, въпреки че общинската наредба забранява тържества на открито
Маанетата в "Столипиново" били денонощни, въпреки че общинската наредба забранява тържества на открито Снимка: Наташа Манева

Акт за 800 лева написаха общински инспектори на сватбари, които спретнали шеметна веселба в двора на СОУ "Найден Геров" в пловдивския квартал "Столипиново".

Купонът се вихрел с кючеци и силна музика през нощта. Проверяващите се отзовали на сигнал от съседните блокове, където живеят и българи. "Когато отишли към 21:30 часа заварили силна музика и гюбеци. Празнуващите посрещнали инспекторите със закани" "Какви сте вие", "Изчезвайте". Само присъствието на полицаи не позволило да ескалира напрежението", разказа шефът на общинския инспекторат Ангел Славов.

Той съобщи, че оплакванията от сватби и тържества на открито в етническите махали в Пловдив валят едно след друго. Това наложило негови служители съвместно с униформени от Шесто РУ да тръгнат на проверки. "До момента сме съставили 5 акта за по 500 лева и продължаваме с акциите", категоричен е Славов.

Наказания са наложени на сватбари на ул. "Ландос", както и на "Калина" и "Възход". Маанетата в "Столипиново" били денонощни, въпреки че общинската наредба забранява тържества на открито. Максималната санкция е 1400 лева. "Гледаме актовете да са в разумни граници, за да има събираемост", посочи шефът на инспектората. Той поясни, че жалби от сватби в Аджисан махала засега няма. Единствено по време на Байрама граждани сигнализирали, че се колят телета директно по улиците.

"Предвиждаме масирани проверки в Шекер махала заради шум, мръсотия и отглеждане на коне. Хората от близкия квартал "Тодор Каблешков" са вдигнали ръце", посочи Славов. Той показа прясна жалба на живущи, които описват как детската площадка е превърната в сметище. 10-годишно циганче влязло да краде грозде и смокини в близките дворове. Заплашило собствениците, че ще се оплаче на баща му и той щял да им запали къщите.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари