Турция затвори Дарданелите заради пожар

0
Фериботите са предупредени в случай, че се наложи евентуална реакция
Фериботите са предупредени в случай, че се наложи евентуална реакция Снимка: iStock / архив

Фериботите са предупредени в случай, че се наложи евентуална реакция

Турция преустанови движението на кораби в северна посока през Дарданелите като предпазна мярка заради бързо разпространяващ се горски пожар в близост до туристическия град Чанаккале.

Турският министър на земеделието и горите Ибрахим Юмакли заяви, че пожарът е наложил евакуацията на шест села по северозападното крайбрежие, информира БГНЕС.

"Съсредоточихме всичките си сили за защита на центъра на града", каза Юмакли в коментар по телевизията.

"Добрата новина е, че ветровете изглежда се отдалечават от центъра на Чанаккале", добави той.

Телевизионните кадри показаха облаци гъст дим, които се придвижват над населеното място. Телевизия NTV съобщи, че пожарът се приближава към местната болница и университетския кампус.

Службата за спешна помощ затвори местната магистрала като предпазна мярка и изпрати 10 самолета и 26 хеликоптера, за да помогнат за потушаването на пламъците.

Протокът Дарданели свързва Егейско море с Мраморно море и е популярна туристическа дестинация, тъй като в района се намират и древните руини на Троя.

Министерството на транспорта на Турция не обясни решението си да запази отворен трафика в южна посока през пролива.

"Фериботите са предупредени в случай, че се наложи евентуална реакция, ако пожарът достигне морския бряг", посочват от министерството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари