Огромен пожар погълна 10 мебелни фабрики в Бурса

0

Екипи от 200 противопожарни коли се отзоваха на гасенето, което продължи повече от 8 часа

Пожар избухна във фабрика за мебели в квартал Инегьол, окръг Бурса, в западна Турция, в 16:30 часа вчера.

Първоначално пламъците обхванаха 4 фабрики в същия комплекс, след това под силата на вятъра огънят се разпространи в още 6 съседни производствени комплекса на площ от около 110 дка.

Екипи от 200 противопожарни коли и над 400 души персонал от близките окръзи Коджаели, Ялова, Истанбул и Балъкесир, се отзоваха на гасенето, което продължи повече от 8 часа, пише Марица.

Снощи след смрачаване се наложи да бъде спряна намесата на 4 хеликоптера и 2 противопожарни самолета. Освен пожарната, в района се има множество здравни екипи, полицаи и служители на жандармерията. Бронирани водоноски на полицията и жандармерията "ТОМА", използвани обикновено за борба с безредиците, също подпомагат гасенето на пожара.

Въпреки че от време на време се чуваха и експлозии в пожара, който продължи активно и през нощта, огнеборците успяха да го овладеят в ранните часове.

В момента се провеждат охладителни дейности на мястото на инцидента, но специалисти предупреждават за опасност от повторно възпламеняване, тъй като това е район с огромна концентрация на фабрики, предимно за мебели, където има много лесно възпламеними материали.

Докато огнеборците продължават работата си в района, стана ясно, че 12 души са пострадали от пожара и са откарани в болница. Здравословното им състояние е добро.

Кметът на Инегьол Алпер Табан сподели в социалните мрежи: Пожарът, който възникна в нашата организирана индустриална зона, е почти овладян. За щастие нямахме жертви. Опасността все още не е преминала. Важно е нашите граждани да не влизат в тази зона. Там дежурят полицейски сили и охранителни звена. Бих искал да благодаря на всички органи на нашата държава. Единият от хеликоптерите, с възможност за нощно виждане, който продължи спасителните дейности е на командването на Жандармерията. Другите бяха изтеглени след настъпването на нощта. Сутринта цялата техника има готовност за повторна намеса, ако се наложи. Към момента продължават охладителните дейности в района“, заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари