Турция забрани нощния риболов в Черно море - между България и Кефкен

0
След обезвредената мина в района на Босфора бе намерена втора, изхвърлена на брега в Самсун
След обезвредената мина в района на Босфора бе намерена втора, изхвърлена на брега в Самсун Снимка: iStock / Getty Images

След обезвредената мина в района на Босфора бе намерена втора, изхвърлена на брега в Самсун

Турция е забранила нощния риболов в Черно море, след като в района на Босфора днес бе забелязана и обезвредена мина руско производство, съобщиха турски медии.

Решението е било обявено от министерството на земеделието и горите, съобщава новинарският сайт Ен сон хабер, цитиран от БТА.

"С оглед безопасността на живота и имуществото на нашия народ, считано от днес (26 март 2022 г.) до второ нареждане е спрян всякакъв риболов, включително с малки лодки, във водите на Черно море между България и Кефкен от залез до изгрев", обяви министерството.

По-рано днес плаваща мина, забелязана в района на Босфора, бе обезвредена от турски сапьори, след като бе забелязана от рибари в района на истанбулския квартал Саръйер.

По-късно друг обект, подобен на мина, бе намерен изхвърлен на брега на град Чаршамба в черноморския окръг Самсун. Екипи на жандармерията установиха в този случай, че обектът няма експлозивни свойства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари