Турция въведе туристическа такса

2
Гостите на страната ще плащат 2% допълнително за настаняване, както и за турове
Гостите на страната ще плащат 2% допълнително за настаняване, както и за турове Снимка: Агенция Фокус

Гостите на страната ще плащат 2% допълнително за настаняване, както и за турове

От 1 януари в Турция е въведена туристическа такса. Гостите на страната ще плащат 2% допълнително за настаняване в хотели, туристически селища, мотели, пансиони, както и за турове, организирани от туристически агенции, предаде БГНЕС.

От туристическа такса са освободени служителите на дипломатическите представителства и на международните организации с дипломатически статут.

Решението за туристическа такса беше взето още през 2019 г., но прилагането ѝ бе отложено заради пандемията от коронавирус.

Представителите на туристическия бизнес в Турция по-рано се обявиха срещу въвеждането на тази такса с мотива, че това ще отслаби конкурентната позиция, която държавата има и в която, за разлика от други страни, досега не се плащаше туристическа такса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Експериментират в Турцияг
    Правят се на хитри турците, щото видяха, че има наплив на туристи и сега дай да им режем главите от кръста ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари