Турция смята да построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров

0
Инцидентът на границата, при който загина български полицай, беше обсъден на среща между Вежди Рашидов и турския външен министър
Инцидентът на границата, при който загина български полицай, беше обсъден на среща между Вежди Рашидов и турския външен министър Снимка: БГНЕС

Инцидентът на границата, при който загина български полицай, беше обсъден на среща между Вежди Рашидов и турския външен министър

Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров, съобщи пред журналисти председателят на Народното събрание Вежди Рашидов. Той уточни, че това му е казал на срещата им днес в Анкара турският външен министър Мевлют Чавушоглу, съобщиха от НС, предаде БГНЕС.

Неприятният инцидент на българо-турската граница, при който загина един полицай, не е политика, а злополука, подчерта председателят на парламента. По думите му турският външен министър е предложил да направят на границата паметник на българския граничар.

На разговора Мевлют Чавушоглу е потвърдил, че България винаги е била добър посредник между Европа и Турция. Вежди Рашидов отбеляза, че по отношение на миграцията би било хубаво ние да сме домакин на международна среща на високо равнище и Европа, Турция и България заедно да решават проблемите с тази граница. "Ако до днес нямаме наплив, хубаво е всички да седнем на масата и да решим проблемите, които и България, и Турция, и Европа имат", подчерта той.

"Двустранните отношения между нашите страни са добри, дипломацията между България и Турция е активна", посочи Вежди Рашидов. Председателят на парламента припомни, че президентът Румен Радев е дал дума да бъде увеличен капацитетът на ГКПП, защото това, освен за двустранния обмен, има значение и за търговията, транспорта и бизнеса на ЕС с всички държави от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    На турците изобщо не им е работа да правят паметници на наши граничари, които защитават на границата нашата, а не тяхната територия. Защо го правят, те си знаят. Въпросът е, защо не го правят нашите хрантутници? Срам, срам!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари