Турция разработва собствена черна кутия за военната и гражданската си авиация

0
Проектът е на турската компания за отбранителна техника АСЕЛСАН
Проектът е на турската компания за отбранителна техника АСЕЛСАН Снимка: DPA

Проектът е на турската компания за отбранителна техника АСЕЛСАН

Турция, която през последните години полага усилия да се сдобие с пълна самодостатъчност, най-вече в отбранителната промишленост, планира да започне да произвежда и собствени черни кутии за гражданската и военната авиация, предаде телевизия ТРТ Хабер, цитиран от БТА.

Проектът е на турската компания за отбранителна техника АСЕЛСАН (ASELSAN).

Понастоящем Турция поръчва от чужбина черните кутии за осъществяването на авиационните си проекти, а в случай на инцидент разчитането на данните от тези устройства също става извън страната, посочва ТРТ Хабер. По тази причина АСЕЛСАН работи по проект за конструиране и производство на турска черна кутия, който реализира със собствени средства.

Черна кутия се наричат записващите устройства, които съхраняват всички данни за полета на самолета. Те трябва да бъдат издържливи на всякакви тежки условия - удар, огън, потапяне във вода и пр.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Как така турците ?
    То ще излезе , че те са по-умни от нас ? Мисля , че все пак турците нямат умница като Ружа Игнатова. Нейната разработка я направи милиардерка ! Така ли е ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари