Турция продължава да се люлее

10
Пет вторични труса с магнитуд между 4,4 и 4,8 са станали тази нощ в района на град Палу
Пет вторични труса с магнитуд между 4,4 и 4,8 са станали тази нощ в района на град Палу

Пет вторични труса с магнитуд между 4,4 и 4,8 са станали тази нощ в района на град Палу

Пет вторични труса с магнитуд между 4,4 и 4,8 са станали тази нощ в района на град Палу в засегнатия от силните земетресения преди две седмици окръг Елязъг, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, съобщи БТА.

Сеизмичната активност след двата силни труса на 6 февруари от 7,7 и 7,6 по Рихтер и епицентър в окръг Кахраманмараш остава висока.

В района на град Палу бяха регистрирани пет силни вторични труса с магнитуд 4,8, 4,7, 4,6, 4,5 и 4,4.

Според информацията на сайта на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) земетресение с магнитуд 4,7 е станало в 03:37 часа (02:37 часа българско време) на дълбочина 11 километра. Две минути по-късно в същия район е регистрирано друго земетресение с магнитуд 4,8.

В 04:07 часа (03:07 часа българско време) в Палу е бил регистриран друг трус с магнитуд 4,6 по Рихтер.

В 05:29 часа (04:29 часа в България) е станало земетресение с магнитуд 4,4, а в 06:45 часа (05:45 българско време) - с магнитуд 4,5.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Архитекта
    Жертвите в комшиите щяха да бъдат много по малко ако бяха строили качествено и дисциплинирано като японците. Не че срещу природата може да се рита, но все пак когато хората правят нещата качествено е едно, а като не могат - е друго. В САЩ като мине мощно торнадо и отнася доста къщички , строени от гипскартон и вата, но те са строени умишлено така - евтино и временно. Също така мястото на строеж е много важно - некадърни строители строят по склонове , податливи на свлачищни процеси, строи се върху неустойчиви терени и т.н.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари