Турско село забрани на мъжете и жените да празнуват заедно

0
Мотивът за решението е, че това не съответства на религията
Мотивът за решението е, че това не съответства на религията

Мотивът за решението е, че това не съответства на религията

Местните власти в турско село забраниха на мъжете и жените да празнуват заедно на празненства като сватби и изпращане на войници с мотив, че това не съответства на религията, съобщава сайтът Хаберлер, цитиран от БТА.

Решението, взето от кметството в с. Карааъз, окръг Бурса, и местното Дружество за подпомагане и солидарност, влиза в сила от 1 януари догодина.

Съвместните смесени празненства на мъже и жени са забранени, тъй като според решението на местните власти "не са религиозно съобразни".

Хайри Сьонмез, председател на Дружеството за солидарност в Карааъз, публикува решението в социалните мрежи.

"Преценено е, че от гледна точка на нашата религия и предвид оплакванията на хората от селото на нашите сватби, ритуали по къносването ("къна геджеси", провежда се преди сватбената церемония, бел.ред.), церемониите по обрязване, изпращането на войници в казармата смесените мъжки и женски танци не са подходящи. Смята се за подходящо жените да организират специални развлечения за жени в събота във време, определено от домакина на сватбата. Умоляваме жителите на селото да се съобразяват с това. Взетите решения са валидни от 1 януари 2024 г.", се посочва в решението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари