Турски медии: Фанатици в България препречиха пътя, но турците заминават на талази

0
Въпреки пътните блокади на "български фанатици", хиляди хора с двойно гражданство в Турция, потеглиха на път
Въпреки пътните блокади на "български фанатици", хиляди хора с двойно гражданство в Турция, потеглиха на път Снимка: turkiyegazetesi.com.tr

"Турция е под необявена обсада", пише в заглавие днес турският в. "Йени месаж" по повод на различни действия в някои европейски страни, сред които и България, по отношение на Турция, съобщава  БТА.

"Турция, която се намира под необявена обсада, понася удар след удар от страни, с които е съюзник в НАТО", посочва изданието.

В този контекст вестникът напомня за въведената от САЩ забрана за внасянето на големи преносими електронни устройства в пътническия салон на самолети, пътуващи от определени страни, сред които и Турция. Великобритания също реши да последва примера на САЩ. Германия пък от пет години прилага оръжейно ембарго спрямо Турция, а Норвегия прие искането за убежище на турски военни от ФЕТО (т.нар. Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат в Турция през юли м.г.), изрежда мерките вестникът.

"От САЩ до Русия и от Германия до Норвегия всички действащи лица от кръстоносния свят преминаха в действие срещу Турция", пише още "Йени месаж".

Сред примерите е посочена и България, като се напомня, че българският посланик в Анкара Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София във връзка "с твърдение за намеса в изборите на 26 март", което е изтълкувано от "Йени месаж" като "една от стъпките срещу Турция". Разказва се и за протестите на българската граница с Турция срещу т.нар. изборен туризъм.

По темата за протестите край граничните пунктове в. "Тюркие" пише днес в заглавие: "Фанатици в България препречиха пътя, но турците заминават на талази".

Въпреки пътните блокади на "български фанатици", хиляди хора с двойно гражданство в Турция, желаещи да участват по родните си места в изборите на 26 март за 240-местния парламент, потеглиха на път, отбелязва вестникът.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари