Турската армия удари Сирия

0
От Сирия са отговорили на удара с атака срещу турски позиции
От Сирия са отговорили на удара с атака срещу турски позиции Снимка: АР / Архив

Турската армия нанесе въздушни удари в северните части на Сирия

Най-малко трима сирийски военни са загинали, а други шестима са ранени. От Сирия са отговорили на удара с атака срещу турски позиции, съобщи информационната агенция на страната, цитирана от Euronews Bulgaria.

На свой ред турското министерство на отбраната съобщи днес за четирима убити членове на кюрдски организации. Оттам допълниха, че кюрдските сили са нанесли удари по турски територии и са убили поне един военен.

През последните месеци властите в Анкара заговориха за евентуална нова военна офанзива в Сирия

Един от съюзниците на страната от НАТО – Съединените щати, вече предупреди Турция да не започва подобна операция, защото може да изложи на риск американски войници в региона.

Миналата седмица хиляди сирийци в контролираните от бунтовници райони излязоха на протест срещу предложението на Турция за помирение между сирийското правителство и опозицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари