Tуризмът в Гърция цъфти въпреки Covid мерките

0
Българи и румънци заляха плажовете в Гърция
Българи и румънци заляха плажовете в Гърция Снимка: greekreporter.com

Българи и румънци заляха плажовете в Гърция

Възход на туризма в Гърция въпреки строгите мерки и увеличения брой на заразени с коронавирус. Българи и румънци компенсираха липсата на руски туристи в Северна Гърция, според туристическите агенции.

Сигналите до сега са за много успешен туристически период за август и септември, съобщават от министерството по туризъм в Атина, цитирани от БНР.

Българи и румънци отново са основни туристи в Северна Гърция. Причината за това е, че избягват пътуване с фериботи до островите и добрата епидемиологична обстановка в тази част на Гърция, коментират туристическите агенции. Най-много българи почиват на Халкидики и Кавала.

Въпреки наложените ограничителни мерки заетостта на хотелите на островите премина 80% по данни на Института за туристическа политика. На Миконос и Санторини всичко е резервирано и за месец септември. Крит и Родос са на трето място по желание за почивка на чуждестранните туристи, съобщава световна туристическа агенция.

Два острова - Миконос и Карпатос до сега са посетени от повече туристи, отколкото през цялата изминала година.

Тази година Гърция си постави цел да достигне 50% от туристите в сравнение с успешната 2019 година. По всичко личи, че тази цел ще бъде премината, прогнозират в туристическия сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари