Туристическият бранш се оплаква на Борисов

0
Шефовете на националния борд заявиха, че най-добре са работили с Ангелкова
Шефовете на националния борд заявиха, че най-добре са работили с Ангелкова

Шефовете на националния борд заявиха, че най-добре са работили с Ангелкова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на среща с туристическия бранш в централата на партията. Само преди дни той имаше такава с туроператорите и ресторантьорите, за да се обсъди ситуацията с кризата.

Мартин Захариев, зам-председател на Националния борд по туризъм, заяви, че ГЕРБ са единствените, които ги канят, за да чуят какви са проблемите им и да се вземат някакви решения. Той представи своята идея на всеки влязъл турист в България, държавата да дава по 10 лв. на туристическия бранш.

„Това да бъде облечено в закон, а тези средства след това се връщат в държавния бюджет. Захариев заяви, че тази практика е въведена в Германия, където работи като часовник и те са готови да работят заедно с новия концесионер на летище София, който също е готов за осъществяването на тази идея. Той подчерта, че до момента не е имало никакво разбиране от служебния министър на туризма Стела Балтова, като чакат следващия министър с надежда, че нещата ще потръгнат“, обясни той.

Полина Карастоянова, председател на борда, и Захариев подчертаха, че най-голямо разбиране и непрекъснат диалог са имали с Николина Ангелкова в качеството ѝ на министър на туризма, а и след това тя е продължила да работи с тях.

„Ние не сме срещу никого, ние сме с всеки, индустриална организация сме и работим с който кара влака, заяви още Захариев и заяви, че болката е за пари и за уважение“, заяви Захариев.

„Ние сме единствената организация, член на световния борд по туризъм, заяви Карастоянова.

„Ако бях министър-председател щях да направя план Маршал за туризма и да рекламирам“, каза Красимир Гергов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари