Бойко Борисов: Изчегъртахте ме, ама няма да можем да "минем" зимата

0
Ваксинирайте се! Какъв туризъм ще правим, след като сме в тъмночервената зона?!?
Ваксинирайте се! Какъв туризъм ще правим, след като сме в тъмночервената зона?!?

Изчегъртахте мен и ГЕРБ, ама няма да можем да "минем" зимата, ако така я караме

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на ресторантьорския и туристическия бизнес. Тя бе излъчвана на живо във фейсбук, на нея присъства кметът на София Йорданка Фандъкова и климатологът проф. Георги Рачев.

Ваксинирайте се! Какъв туризъм ще правим, след като сме в тъмночервената зона?!?

"Какъв туризъм ще правим, след като сме в тъмночервената зона? Как се прави зимен туризъм със зелени сертификати, когато цял свят ни вижда, че сме в тъмночервената зона седмици наред и сме на първо място по смъртност от COVID в света? Да дават зелени сертификати след първа доза, е все едно да дават книжка, след като се запишеш на курсове за кормуване. Кого лъжем? Всичко побългаряваме. Няма мерки, а всяка седмица теглят по половин милиард дълг. Къде са тези пари?", ядоса се бившият премиер.

Според него в момента няма нито една работеща мярка в подкрепа на българския туризъм.

"Управляващите имаха две народни събрания, които работеха по един месец и се занимаваха само с едно нещо – изчегъртването на ГЕРБ. Докарахме всички ваксини от цяла Европа, за да ваксинираме българите. 3 милиона ваксини от най-добрите бяха доставени в България. Правителството на Радев съсипа ваксинационния процес - продаде, раздаде и бракува ваксините. Сега България е последна по ваксинация в Европейския съюз. Срам и позор! По време на войните ние не сме губили по толкова много войници. А управляващите си играят и си правят масовки", заяви Борисов.

Той обеща на българския туризъм довършване на автомагистрала „Тракия“ до Слънчев бряг, автомагистрала „Хемус“, скоростните пътища Русе-  Велико Търново и Ботевград-Мездра-Видин, тунела под Шипка, околовръстния пръстен на София.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път нападна президента Румен Радев, че не прави достатъчно срещу високите цени на тока и не се е ваксинирал, а "такова чудо няма по целия свят".

"Предложихме им преди три седмици решение за овладяване на цените на тока. Модел, който ще преразпредели дефицитите в системата. Но хората на Радев не го прилагат, защото не искат да спрат кражбите. Това удря цялата икономика, включително и туризма. Радев се радва, че му е много готино правителството и много го харесват. Кое му е хубавото на това правителство? Държавата няма да може да мине зимата", каза още бившият премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари