Тука има, тука нема!

0
Битката не е за доброто на народа, а за едни три милиарда в чий джоб да влязат!
Битката не е за доброто на народа, а за едни три милиарда в чий джоб да влязат! Снимка: Надежда Чипева / Капитал / архив

НОВИНИТЕ ДНЕС, 23.01.2020 Г.

  • НАТРОВЕНИ МОЗЪЦИ

Днес прокуратурата повдигна обвинения на трима руснаци, вероятно офицери от ГРУ за....отравянето на Гебрев през 2015 година. Имената не са известни, има съобщение, че са пуснати за издирване с червена бюлетина на Интерпол, но на страницата на институцията липсват такива. Не мога да не се гордея с родната прокуратура? Не може да установи кой през последната година цял язовир е източил и кой е вкарал боклуци в България нелегално, но успяват да установят кой се е опитал да отрови малко известен бизнесмен преди пет години.Мотиви също не са ясни. Изобщо ясно е само, че от ФБР и ЦРУ са казали, че руснаци са виновни, а на нашата прокуратура е останала лесната задача да си хареса руснаци за повдигане на обвинение. А дори не са успели да го отровят! Некадърна работа, която, както знаем като близък до братушките народ, направо е невероятна, защото нямат навика да се провалят в подобни поръчки.

  • ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА

Дискусията за частната лотария измести всички други маловажни проблеми на територията като водната криза, мръсният въздух и боклуците на света, внасяни нелегално. Разбрахме всички, че тече процедура по едно разпределяне на бизнес за три милиарда лева годишно. Божков твърдо заяви, че Конституцията е орган. Борисов заяви, че „Левски” нямал нищо общо с промените в закона и нарушенията при плащането на таксите. В същото време е внесен законопроект, с който таксите принципно се променят, като облагането става по начина, по който Божков е плащал за неговата лотария. Доста странно. Агенцията щяла да става Национална агенция по хазарта. Валери Симеонов се развихри до степента, в която с няколко акции успя да утрепе туризмът по Черноморието. Принципно е прав. Но когато данайците ти правят дарове, винаги се съмнявай. И аз много се съмнявам, че след толкова години държавата се е загрижила за зависимостта на мало и голямо от талончетата. Ако държавата е на мястото си, направо ще забрани всякакъв хазарт на територията на България. Защото хазартът е чума, която пристрастява. Колко фалити, самоубийства, дългове и убийства са в резултат на хазартна зависимост? А зависимостите на българите са много – алкохолизъм, хазарт, тютюнопушене. Не че съм против умерената употреба, пази Боже от пълен въздържател, но в повечето случаи тези пороци при слаба воля водят до зависимости. Всъщност битката не е за доброто на народа, а за едни три милиарда в чий джоб да влязат!

  • БОНУСИ ИЛИ ПОДКУП?

Народното събрание гласува значително кариерни и финансови бонуси за членовете на Висшия съдебен съвет. Да, същият, който избра Номинирания Гешев. И който се подчинява директно на изпълнителната власт и забравя, че някога Монтескьо е писал за разделението на властите. Съдебната власт по Конституция, както и по дух на закона, е независима. Или поне трябва да бъде. С правилото част от членовете на ВСС да се избират от Народното събрание, а заседанията да се председателстват от Министърът на правосъдието, независимостта отлита като волна птичка. А тези бонуси приличат на отявлена корупция. ВСС слушка и получава бонуси. А ако не бяха избрали Гешев, щеше ли да има бонуси за непослушните, да попитам? Корупцията, облечена в закон, е най-страшната. И се надявам да има достатъчно юристи, които да възразят срещу това безобразие.

  • ГЕШЕВ НА СПЯВКА ПРИ ДЖЕСИКА КИМ

Днес е имало среща между Гешев и правният пратеник на Тръмп в България Джесика Ким. Явно за указания и насоки накъде да се работи. Разбираме, че трябвало да надграждаме взаимодействието на органите. И че трябва да се борим с корупцията, организираната престъпност и ....защитата на авторските права. Принципно това е работа на прокуратурата и съдебната власт в България. Откъде накъде прокуратурата на САЩ ще се бърка в нашите вътрешни разследвания. Съвместно щели да действат! Ами първо да си махнат протежето, което е символ на корупцията в България. Борбата от раз ще бъде окончателно спечелена! Истината е, че протекторатът България се отчита на колонизатора и получава насоки какво да прави. Унизително положение. И дали е само съвпадение срещата с обвинението за отравянето на Гебрев?

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари