Цял отбор от „Миньор” (Перник) е с КОВИД - 19

0
Ясно е, че футболните мачове се оказват поредното огнище на КОВИД-19
Ясно е, че футболните мачове се оказват поредното огнище на КОВИД-19 Снимка: БГНЕС

Единадесет футболисти от Миньор (Перник) са дали положителни проби за коронавирус, съобщи РЗИ

Изследвани са 25 души, след като бе установен Covid-19 у един от състезателите. Заразените играчи са под домашна карантина.

Екипи на дирекция "Надзор на заразните заболявания" към РЗИ - Перник извършват епидемиологични проучвания на всички случаи, взети са противоепидемични мерки спрямо контактните лица.

Тази вечер се чакат резултатите от тестовете на футболистите и служителите на ФК „Дунав“, след като вчера стана ясно, че има двама заразени играчи, съобщава Русе Медиа.  Защитникът Любен Николов е под карантина в София, където се води по адрес. За него следи РЗИ-София. Другият футболист е 19-годишният резервен вратар Винченцо Ангелов от Русе. На 3 юли той е участвал във футболния мач между „Ботев“ -Пловдив и „Дунав“, като ден по-късно започват оплаквания, изразяващи се в главоболие, втрисане, загуба на обоняние и повишена температура до 38.5°С. За момента е в стабилно състояние и се намира под домашна карантина. В процес на установяване и издирване са контактните му лица на младия мъж.

Все още не е ясно дали целият отбор ще бъде поставен под карантина или не, чакат се становища на БФС, спортното и здравното министерства. Според заповед на спортния министър Красен Кралев, ако играчите имат два отрицателни теста, въпреки че са били контактни, те могат да участват в мачове. РЗИ-Русе очаква указания от здравното министерство дали това е допустимо.

В същото време отборът на „Царско село“, с който русенци трябва да играят в понеделник решаващ двубой, изрази опасенията си за днешния си мач с „Ботев“-Враца. Според „Царско село“ заразеният Любен Николов от „Дунав“ е бил контактен с врачанските футболисти, тъй като е играл целия мач, и е възможно да има заразени. Ако „Ботев“ не покаже отрицателни тестове на футболистите си, „Царско село“ може днес да бойкотира срещата, за да опази здравето на играчите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари